Små blommor

Resterna av vädret från helgen dröjde sig kvar under gårdagen, grått och blåsigt alltså. Men då det var dags att dra från jobbet så hade det faktiskt blivit lite ljusare, och då jag kom hem sken solen och värmde i blåsten. Så promenaden hem från affären jag tog blev riktigt trevlig, och jag fick ett ryck och gjorde något som jag alltid gjorde förr -plockade blommor. Det finns fortfarande inte ett stort utbud, men blåa violer kantade råttvägen och det såg riktigt fint ut. I alla fall om man hade fantasi nog att bortse från diverse grejer folk har dumpat i dikena där. Det fanns några nya fynd som t ex en tvåsitssoffa i brunt skinn/fuskskinn, ett litet bord, en toasits och diverse annat..

   Så här söta var blommorna iaf  :o)

Trafik

Igår efter jobbet drog Andreas och jag till en bilfirma för att få en prisuppskattning för att fixa ett skönhetsfel på en bil. Det är Johns bil, en av killarna Andreas delar hus med, men det var väl Andreas som råkade ordna dit skadan. Hur som helst så hittade vi dit utan problem, och damen i receptionen bad oss sitta ner i väntan på killen som skulle kolla bilen. En liten tv visade sprakande någon irländsk dramaserie, de dammiga fönstren hade galler för dem och de gamla skinnsofforna kändes lite småkalla genom kläderna.
   Andreas sitter och väntar tålmodigt :o)
Allt som allt så tog det högst 20 minuter på bilfirman och killen skulle ringa idag när han hade klurat ut ett belopp. Det var när vi skulle ta oss hem som det uppstod ett problem. Hade vi åkt tillbaka samma väg hade vi varit hemma på 20 min, men pga vägarbete så var en bit av vägen vi åkt enkelriktiad varför vi var tvungen att leta efter en annan väg. Räknat lite grovt så tog oss resan drygt 2 timmar. Och tro mig, att sitta fast i bilkö på Irland är ingen lek. Bilar och bussar överallt och folk som ska korsa vägen och tro inte att de använder övergångsställen. Bilisterna hittar på egna filer nu å då, och det blir en enda gröt av det hela.. 
 Förstår inte alla de som orkar pendla dagligen genom Dublins alla trafikstockningar. Folk som inte kan köra i rondeller, trafikljus som är utställda lite här och var utan någon som helst tillstymmelse till planering. 
Men lite trevliga vyer fick vi se iaf, och då speciellt när solen vågade sig fram genom de tjocka mörka molnen.

Samtliga bilder är tagna inifrån bilden och oftast i rörelse så de är inte de bästa, men vår oplanerade roadtrip blev iaf dokumenterad :o)

Smurftabletter

Efter en vecka sedan kuren med antibiotika tog slut, är jag fortfarande inte bra. Snuvig och lite hostig. Men det värsta är att halsen gör riktigt ont. Så klockan åtta imorse var jag återigen till läkaren här på jobbet och fick recept på ytterliggare en kur antibiotika. En annan sort då han sa att jag kanske var imun mot den förra. Sen är den bara på 5 dagar och dubbelt så stark. Så nu e de bara att hålla tummar och tår på att den här kuren gör susen.

                image237

Såna här fina blå tabletter fick jag den här gången :o) Tack vare att Andreas ställde upp på att skjutsa så kunde jag hämta ut tabletterna på lunchen på apoteket i Tyrrelstown. Så en av de där lär ha färgat insidan av min mage blå vid det här laget..

Något nytt äntligen

Så äntligen händer det något på jobbfronten. Länge har jag stått och tuggat på exakt samma ställe, och det gör att varje dag i stort sätt har sett likadan ut som den föregående. Jag behöver väl inte ens förklara hur trist det är.. Men nu blir det lite av en nytändning, något som får mig att vakna till lite. Jag sitter ju på kontot Svenskt näringsliv, vilket är jättekul, men lite för lite att göra i min gruppering. Men nu håller jag alltså på att träna för att även sitta på Carlsberg, vilket känns väldigt spännande. Nya rutiner, nya typer av ärenden och framförallt så sker allt på engelska. Karen har suttit i ca 1 år på kontot och är alltså den mest erfarna. Hon är en jättesöt tjej som med stort tålamod går igenom alla detaljer och alla frågor jag har. Så det känns för första gången på länge som man får ta tag i något och som att man kommer vidare en aning på det här stället.


Annars knaprar jag på en kur antibiotika för att bli av med min nu minst 5 veckor gamla förkylning. Inatt drev hostattackerna bara upp mig tre gånger, så det verkar redan ha börjat tagit effekt. Skönt att äntligen få tillbaka lite energi.


Vad gäller vädret så är det grått och trist för den mesta delen av tiden, om det inte regnar vill säga. Men i och med sommartiden så blir det iaf ljusare på kvällen och det känns härligt. Sen börjar man kunna se en del knoppar som blir större och större på träd och buskar så förhoppningsvis börjar det bli mer grönska snart med. Igår såg jag faktiskt en rosenbuske som tittade fram över en mur och lyste med sina stora rosa blommor. Så snart så ska väl våren vara här. Hoppas jag...


RSS 2.0