Besök från Sverige

Att tiden står stilla när man har roligt stämmer inte alls, den springer ju iväg som bara den! Jag hade gått och sett fram emot länge att mamma äntligen skulle komma hit på besök. Hon kom på fredagen 23:e och åkte hem tisdagen den 27:e. Det visade sig vara alldeles för lite tid dessvärre. Men lite saker hann vi iaf med som tur var :o) På lördagen tog t ex Mamma, Andreas och jag en roadtrip till Belfast. I stundvis sol och emellanåt isiga vindar promenerade vi ut på en gata i Belfast. Trots att det var en hel del folk i rörelse så var tempot lugnt och skönt och stämningen kändes så tvärtemot i jämförelse med Dublin där det alltid känns så stressigt.
Vi sprang på en liten trevlig marknad med prylar, godis och mat och som låg alldeles Belfast city hall och då alltså vid det stora hjulet, "Belfast Aye". Vi tittade upp på den 60 meter höga strukturen. Mamma å jag sneglade fundersamt på varandra medan ett leende spred sig över Andreas ansikte. Så med delade meningar så gav vi oss till slut av till kön för att ge oss upp i hjulet. Efter några minuter och med 6 euro mindre i fickan klev vi in i en av vagnarna och slog oss ner. Dörren stängdes och några ögonblick senare började hjulet sakta att snurra. Mamma och jag var smått nervösa (eller mycket) medan Andreas var helt oberörd. Jag lyckades lösgöra mitt krampaktiga grepp om sitsen tillräckligt länge för att faktiskt ta lite bilder på utsikten med min digitalkamera. Bilderna kommer läggas in här så snart jag kunnat få över dem till datorn. Så tills dess så får ni nöja er med lite slumpmässiga bilder av mammas irlandsbesök, tagna med min mobil då kameran strulade. Och ja, efter 4 lååånga varv i hjulet steg vi äntligen säkert ut på marken...
Vi fotade flitigt då vi hamnade utanför ytterliggare ett välkänt riktmärke, hotel Europa, som är känt som världens mest bombade hotel. 45 gånger ska terroristerna ha slagit till, och här kan ni se det som det ser ut idag:
         image264

Bredvid hotellet ligger det stiliga operahuset   

Vi letade sedan ganska länge efter någonstans att slå oss ner och äta en bit eftersom det liksom var en mellantid för restaurangerna men vi hittade till slut en pub som serverade enkel men helt ätbar mat.
Vi var även inne på en mataffär  innan vi åkte hem, och jag kan ärligt talat säga att jag aldrig sett en affär i en finare lokal. Kolla: 
  Visst var det fint? Inne på partyavdelningen, dvs alkoholavdelningen så hittade vi lite roliga grejer jag var tvungen att fota. För vad sägs om vin på burk, eller kanske en jordgubbsöl?
    

På söndagen var mamma och jag på Blanchardstown shoppingcenter och letade fynd. Och på måndagen drog vi ner till Dublin city center där vi efter 1 timmes bussfärd (avståndet är 1 mil tro det eller ej) letade oss runt längs gatorna. Ett måste då man besöker Irland är att man iaf ska dricka en guinness, så vi seglade in på kyrkan eller "the church" som stället kallas här. Att det verkligen har varit en kyrka är uppenbart på det höga färgade glasfönstret och den gigantiska orgeln, men nu alltså ett uteställe med en rätt mysig bar. Och klart jag har bildbevis på att mamma faktiskt avnjöt en guinness där: 
  Vi kom även hem med otroliga fynd den dagen. Mamma hittade en deo och jag shampo och balsam ;o)


RSS 2.0