Bankkonto = omöjligt?

Vem kunde ana att det skulle vara så svårt, ja nästintill omöjligt att skaffa en så enkel sak som ett bankkonto? I Sverige går man in på första bästa bank du känner för och ordnar det på en gång. På Irland, ja då ska du ha ditt PPSnr som tar år och dag att få och när du väl fått det, ja då är det nästan garanterat något fel med det (hände Mirka b la) Om, och då menar jag OM du har turen att få det någorlunda problemfritt vilket betyder en väntan på iaf 10 dagar, och väl går till banken så behöver du även ha med dig ytterliggare information. Pass, PPS, proof of adress i form av räkning lr liknande med ditt namn på, samt bekräftelse av arbetsgivaren på att du verkligen jobbar på stället du uppger.. Och även då är det inte helt lätt.. Vadå bakåtsträvande samhälle? Själv blev jag nekad för att jag flyttade efter att jag skaffat mitt PPSnr, vadå ska man komma hit å ha ett permanent boende direkt eller? Hur många har det hänt för?

Hur som helst, sådana saker är väldigt frustrerande här, andra är bättre. Att ta körkort t ex. Både enklare och billigare. Så det är mitt nästa projekt. Man börjar vänja sig lite vid att bilarna kör på fel sida vägen..

Angående jobbet så är jag mycket nöjd, enda som irriterar mig är att man fått springa iväg från det rätt ofta pga att man måste ordna sådana saker som PPS och bank och liknande. Men är ju lika för alla, och som tur är så har jag en teamleader som är väldigt förstående av detta, och kommer ihåg hur det var själv.

Vädret lämnar mycket att önska, men blir säkert bättre. Lite sommar måste det väl bli.. hoppas jag iaf ;o)

Flyttat in!

Nu har jag äntligen kommit ut till min grupp på jobbet! Visste väl att jag skulle gilla backoffice :) Har inmutat en plats i ett hörn vid ett fönster. Helt klart bästa platsen tycker jag ;o)

Flyttade in i lgh i måndags vilket var helt underbart! Mitt egna rum och egna badrum, så lyx värre alltså. Bilder kommer! 
Och mina lägenhetskompisar är helt underbara med :) Ja, jag är faktiskt nöjd med allt just nu. Det enda jag kan klaga på är att det regnat 2 dagar då jag promenerat till jobbet och att jag fortfarande väntar på att få mitt pps nummer (betalar grymt hög skatt utan det). Men det är också de enda sakerna.

Inget internet hemma än så länge varför jag inte finns inloggad på msn på kvällarna. Men killarna och jag jobbar på det problemet, eftersom vi alla är vi internet beroende :)

Nej nu kallar jobbet igen. Egentligen inte, men visst lät det bra ;o)

En riktigt slapp helg

En ritkigt slapp början på lördagen. Både Missu och jag sov bra länge, vaknade slutligen av att hon knackade på dörren. Så drog vi till affären och skaffade proviant för kvällen. Lata som vi var köpte vi pizza på hemvägen då ingen orkade ta tag i att ställa sig och fixa mat. Gillar att laga mat annars, men vi hade inte riktigt energin där helt enkelt.
Första och enda gången jag köpte pizza där tror jag 7 euro för den minsta pizzan jag någonsin sett, och jag är inte specielt stor i maten.
Hur som helst så fixade vi iordning oss, blev upphämtade av killarna och drog till en fest hos några brazilianska människor. Var väl ingen större hit kan jag säga. Bilder kommer ev senare om jag får dem skickade till mig av en kille som agerade fotograf på festen.

Idag har jag vilat hela dagen. Nästan det enda produktiva jag tog mig för var att laga mat, faktiskt för första gången sen jag kom hit, hoppas det smakade ok Patrik :)
Missu, Niklas, Abu och Staffan hade varit på en rundtur och plockade upp mig på vägen hem. Och snälla och underbara som de är så skjutsade de mig till lägenheten där jag har mina grejer så jag kunde hämta dem. Lite svårt på bussen med bussbyten och så som ni nog kan tänka er.. Å tack Staffan för att du hjälpte mig med min enorma resväska, uppskattart verkligen!
Imorn flyttar jag antagligen in i nya lägenheten, vilket ska bli så skönt. Inget mer flackande hit å dit. Och mitt eget rum! Tro mig det är en lyx som man kan sakna något gruvligt. 

Perfekt avslutning på kvällen var när Missu, jag, Staffan och Niklas fixade hämtmat från kinan i närheten och njöt av den och slappade. Och så bestämde vi oss för att vara duktiga och gå till jobbet imorn :)

Slutprov. Inget trevligt ord direkt. Men det är vad vi har imorn på utbildningen. Är open book, men vissa saker är fortfarande riktigt komplicerade.. Jaja det ordnar sig. Saker har ju en tendens att göra det :)
Klockan är nu alldeles för mycket så nu måste jag hoppa i säng och få lite sömn :)

Slutligen så tänk på att: "Där är där där man inte är, och här är där där man är."


Friday the 15th

Everyone is well aware of friday the 13th. But I can tell you that none of them can even begin to compare to yesterdays friday -friday the 15th.

Woke up way to late just to find out that the rain was poring down like crazy. Had to wait for the bus for atleast half an hour and the wind made it feel like the rain came from all directions. Then standing in line in the bank to cash my check but when it was finally my turn I was told to go to another bank! When I finally was on another bus again I was everything but dry I can tell you. Then to make things worse the bus didn't go the entire way to work, but stopped so I had a 20 minutes walk there. I love walks but not in that weather and not when I have to get somewhere fast. When I finally made it to work I was completely drenched! Ann-Kristin saw that I was freezing and lend me her jacket :) May not seem that everything was so bad, but then you should know I have a bad cold as well.

Finally the day turned around and it began to feel like normal, and I went to Mirkas place where we were going to get ready to go out. We even got a ride to town by a guy that also rents a room in that apartment.
We had a really nice night out with people from work and I could tell you a lot. But since a picture says more than a thousand words I'm gonna leave you now with evidence from last night :)

image8image9image11image12image13image14image15image16image17image18image19

My first weekend in Dublin

Yesterday we took a bus to town directly after work. A couple of people had other plans already. But some joined us later, which was appreciated by everybody :)
But still we were quite a big group of people that went to town and took our places in a really nice bar where we stayed for quite some time.

I can't explaine how nice it is to get to know people of different nationalities. You really learn a lot about people and of course also about other nationalities. Cause we're all in the same situation, new to Dublin (except för a couple of Irish guys), new to the people in the group and so on.
Right now I'm really happy with my life as it is, truly content which I think makes it the first time ever..

Still looking for an apartment  closer to work. Are actually going to have a look at one on tuesday so just have to wait and see.

Added some pictures from last night :) Next time I will get pictures of everybody so be aware ;o) Really want to get a digital camera..

And of course not to forget was the guy with his guitar and a wonderful voice that spent his evening playing in the street. Mr Phillen, don't rember his first name though.. That guy should be offered a contract any day now if life is fair in any way..





Ja igår tog vi en buss ner till stan direkt efter jobbet. Å då menar jag nästan alla, var bara några som inte kunde pga tidigare planer. Och några som skulle hem först men dök upp senare vilket uppskattades av alla :)
Men vi var ett rätt stort gäng som drog in till stan och gled in på en riktigt trevlig pub där vi blev kvar ett bra tag.

Jag kan inte förklara hur kul det är när det är så många nationaliteter i gruppen. Man lär sig väldigt mycket om folk. Och även om vi kommer från olika länder så har vi bra sammahållning. Vi har ju alla valt att komma hit, vi är alla (nästan iaf) nya i Dublin och känner ingen i gruppen sedan förut.
Just nu trivs jag underbart bra med mitt liv.

Lägenhetsjakten fortsätter. Jag vill ju ha något som ligger närmare jobbet, och ska faktiskt titta på en på tisdag så det är bara att vänta och se.

Lade in ett par bilder från igår kväll  :) Nästa gång lever ni farligt för då ska alla vara me på bild ;o)

Och sen får man inte glömma Mr Phillen som jag tyvärr glömt förnamnet på. Han förgyllde våran kväll genom att med sin gitarr och underbara stämma fylla fredagsnatten med otrolig musik. Den killen skulle verkligen få ett musikkontrakt..

image2image3
image5image6image7

Resan

Trött och hungrig hittade jag i söndagskväll en bänk på arlanda att vila på under natten (var en stoppad sådan denna gången som tur var, glömmer aldrig stenbänken ett par år tidigare). Fick alltså välja på att gå och ordna nåt att äta eller att behålla min plats och kanske få sova en liten stund. Valde sömnen, och blev nog totalt kanske 1 1/2 timme faktiskt. Så inte allt för illa :)
Sedan bar det av till Köpenhamn, där det började regna när vi skulle lyfta. Och inte blev det bättre av att jag fick sitta bredvid en mamma med en ung dotter som var mindre lågmäld om jag säger så. Och i sätet bakom satt de 2 sönerna och mannen. Owen som ungen bakom hette sparkade med jämna mellanrum så mycket på mitt säte där jag försökte vila min rygg, att jag är helt övertygad om att den ungen antingen blir en fotbollsspelare eller moderat.

Så nu sitter jag här i en soffa, med trådlöst bredband, i en lgh på Irland. Vädret har faktiskt varit underbart 2 dagar nu, med värme och sol.

Har utbildning på jobbet i 2 veckor, sedan blir det att ansluta mig till den avdelningen jag tillhör :)
Vi är en grupp på drygt 20 personer som går utbildningen tillsammans, även om vi ska vidare till olika platser sedan. Är ensam svensk tjej, så man måste ju försöka hålla ställningarna ;o) Sedan är det en hel del roligt folk, med blandade bakgrunder och i blandade åldrar, precis som det ska vara alltså. Och det faktum att det är mest killar gör mig ju inget heller direkt ;o)

Intrycken jag har fått om jobbet så länge är väldigt bra vilket känns underbart :)


Dublin

Vad gör man när man får 2 st jobb samtidigt? Den frågan snurrade runt i mitt huvud då jag satt på bussen från Örebro till Karlskoga i fredags. Kände mig så splittrad. Var helt väck i mina tankar ända tills jag såg mamma på stationen i Karlskoga. Var så himla skönt att äntligen se henne igen.

Hade en underbart bra helg! Fredagkväll satt mamma och jag och pratade en massa, kom ikapp med vad som hänt i varandras liv, och delade på en flaska vin,eller kanske två ;o) Vi hade ju mycket att prata om :)

På lördagen så träffade jag syster som såg strålande ut. Och så bevittnade jag sportkillen Simon spela sin första fotbollsmatch, han var riktigt duktig. Kanske blir både hockey och fotbollsproffs då ;o) Sen träffade jag lillkillen Elvis, han är så söt och naturligtvis har han en massa energi. Syrrans man Charlie visade bilder och tipsade om bra länkar på nätet. Och tonårskillen Robin fick jag t o m se, herregud vad han växer.
Sedan spenderade jag en massa tid hos mormor och morfar. Har tänkt på dem en hel del då jag varit borta.

Tack vare att mamma lyssnade på allt mitt tjat om jobb och att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra, så kom jag äntligen på det. Vad skulle jag ångra mest att jag inte gjorde? Jo Irland helt klart. Så imorgon kl 07.10 bär det av. Jag har ingenstans att bo än och hittar inte på det stället (aldrig varit där) men det får ordna sig när jag kommer dit :)

Uppdaterar här så snart jag kommit dit och hittat en internetuppkoppling :)

RSS 2.0