Lugna dagar

Igår var det annandag påsk och eftersom jag jobbar mot ett svenskt konto så fanns det absolut ingenting att göra på jobbet. Efter att ha studerat aftonbladet och diverse andra sidor så var jag så uttråkad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Så jag satt på mig jackan och drog ut på en promenad. Solen sken stundvis, några regndroppar träffade mig också och vinden var rätt kylig, men det slog definitivt att sitta och trada framför datorn. Eftersom jag hade glömt mp3spelaren hemma så var det trafiken och någon enstaka kvittrande fågel som fick göra sig hörda. Jag hade knallat en bit när något på min högra sida fångade min uppmärksamhet. Blicken drogs automatiskt till det gula nästan lysande och jag kunde knappt tro min ögon. Men där satt de i små klungor och jag blev liksom varm i hjärtat. Tussilago. Det kändes så svenskt, så bekant, så hemma.. 

image225
Små, gula, ganska omärkvärdiga och helt underbara :o)

    
Det sista är ibm..

På påskafton var Andreas och jag ute och åkte lite och då lyckades jag knäppa en bild på honom. Han gillar inte riktigt att vara med på bild, men där hade jag ju honom fast vid ratten så han kunde inte fly ;o)
           
Sen var jag hemma i Latchford och där blommade det på baksidan.  

På påskaftonkvällen drog vi ner till stan där vi mötte upp med Andrea och Thomas. De hade bokat bord åt oss fyra på en thairestaurang. Japp här hölls det inte med nån klassisk påskmat, utan vi körde på vår egna stil :o)
Det låg väldigt mysigt på nedre plan och rummet vi satt i var trevligt och varmt. Även om servicen lämnade lite att önska så var maten helt underbar och det var väldigt avslappnat och skönt där vi satt med ett varsit glas rödvin.
Vi gick senare vidare till en pub som Andrea och Thomas gillade pga atmosfären. Och jag förstår varför, det var hemtrevligt och lättsamt och man var inte tvungen att vara uppiffad heller. Så ett återbesök ser jag verkligen fram emot :o) 
 Andrea och Thomas myser vid busshållplatsen. Vinden var iskall och vi hade svårt att tro att det skulle vara såpass mycket som 5 grader ute den kvällen..
Andreas och jag försökte också hålla oss varma ;o)  

Långfredag

Jaha då var det påsk.. När man inte är i Sverige så känns inte högtider på samma sätt. Man får en distans när man inte ser på tv och i tidningar om firande, påskpyssel och ändlösa recept på mat. Så det kommer bli en helg som vilken som helst. Men mina tankar kommer dra sig till Sverige och familjen en hel del har jag på känn.

Sökte på nätet efter påskbilder för att försöka att se om jag kunde få någon känsla alls av påsk. Har inte infunnit sig någon än, men några bilder gillade jag i alla fall:

      

     

Hoppas ni alla får en riktigt bra påsk med god mat, godis och framförallt trevligt sällskap! Vare sig du firar med respektive, familj, vänner eller kanske t o m tv:n :o)

Massa påskkramar!

Saint Patrick's Day

Lediga dagen i ära så drog vi ner till centrum vid elvasnåret, vilket visade sig vara minst sagt en aning för sent. Om man ska få chansen till att se något över huvud taget av paraden som startar vid 12 på dagen, så ska man se till att vara där på morgonen eller ev tidig förmiddag. En 3 till 4 meter tjock mur av människor kantade gatorna där paraden flöt fram, och folk hade klättrat upp på statyer, räcken ja allt som kunde ge en glimt över folkmassorna. Till råga på allt så var det lätt att fastna i folkmassorna av de andra som varit där försent  och febrilt letade efter ett hål i muren. Människor i stora grupper är dumma och mer egoistiska än någonsin annars. Speciellt vissa som inte förstår att det inte spelar någon roll hur mycke de knuffas, är det stopp så är det. Man satt verkligen fast, som att stå längst fram på en utsåld konsert å tryckas mot räcket... Så när vi väl kunde komma loss drog vi oss till utkanterna och betraktade det hela på håll istället. Mycke säkrare och framförallt mindre enerverande.

    Som ni ser är statyn överröst med folk. Jag skulle tagit fler bilder på hur mycke folk det verkligen var, men hade faktiskt fullt upp med att klara mig därifrån i ett stycke... Som jag sa så drog vi oss till utkanten som ni kan se på kommande bilder.

   Spiran i bakgrunden..

Vinden var kall och kylde oss men solen värmde när den stundvis lyste över Dublin. Så efter att ha travat omkring i någon timme så bestämde vi oss slutligen för att värma oss med en varsin drink. Efter att ha kollat några ställen där det var lite för mycke folk för våran smak så bestämde vi oss för att knalla in på the church (kyrkan). Eftersom detta vanligtvis är ett riktigt tillhåll för ibmfolk, så har jag hållt mig borta därifrån. Men eftersom det var relativt lugnt och skönt och fanns plats vid baren så fick jag göra ett undantag helt enkelt. Drinkvalet stod Andreas för och då blev det Captain Morgan och cola.

   De gick ju ner de där ;o)  Andreas sippar på ytterliggare en drink och drömmer sig bort till varmare breddgrader..

Den gröna ölen såg rätt suspekt ut, så den lät vi andra stå för. Självklart passade jag på att ta bild på det dock.
 Va säger ni, blir ni sugna på en grön öl kanske?

Dansen slapp jag den här gången. I alla fall att stå för själv. På baren uppträdde några tjejer och en kille med riverdance vilket kändes som ett av de mer autentiska inslagen under dagen. Försökte ta bild men vi stod en bra bit ifrån, och vi ville inte bli av med platserna heller. Så ni får hålla till goda med ett par suddiga bildbevis.
  Svårt å ta bild på någon som dansar, och rom & colan hjälpte väl inte ;o)



Hur som helst, definitivt en alldeles för hypad helgdag är min åsikt, men i trevligt sällskap kan allting bli roligt.  
                                                                                         
                                                   


Ingela 008

Fortfarande förkyld, men tror den värsta perioden är över nu iaf.. *håller tummarna* Ska bli skönt att inte behöva snyta sig å hosta upp slem var femte minut. Ja precis så fräsch har jag varit den senaste veckan. Vet inte vem det har varit mest synd om. Om mig som faktiskt var sjuk eller om Andreas som fått stå ut med mig..

På måndag är det Saint Patrick's Day och jag har faktiskt tagit ledigt. Så då blir det att dra in till stan å se vad som händer där. Förra året var jag på Madeira den här tiden, och jag kommer ihåg att jag och kollegorna drog till en pub. Där det blev en hel del drinkar och nåt försök till irländsk folkdans. Jag kan nog klara mig utan dansen det här året. Men det heter ju säg aldrig aldrig så...

Så här hemlig kan jag se ut när jag är uttråkad och mobilen finns inom räckhåll.
   
Japp jag springer runt i trenchcoat nuförtiden, vilket verkligen passar vädret på den här ön. Solglasögonen ligger säkert i sitt fodral i min väska, och vid minsta glimt av sol åker de fram. Jag siktar på den där privatdetektiv/misshandlad hustrulooken. Så där så man försöker se osynlig ut, och istället syns bäst av alla..

Nepp, nu e de snart dags å dra sig här, men lämnar er med en låt som jag lyssnat på i stort sett hela dagen. Den är från en nu ganska gammal men bra film "Rockstar" och har ni inte sett den så vet ni vad ni ska kolla på nästa gång ni har en filmkväll :o)  http://www.youtube.com/watch?v=evL2sPk8eeY&feature=related

 Puss på er!


Förkyld

Att säga det var ett tag sen jag skrev är väl ändå veckans underdrift, så jag hoppar det helt enkelt. 

Förkyld och allmänt lite trött och seg det är vad jag är, men solen skiner stundvis idag iaf. Igår blåste en isig vind över Dublin och periodvis busade stora snöflingor tätt i vinden också. Annars märks det iaf att man är på väg mot rätt håll så att säga. Det har blivit lite ljusare och några fruktträd blommar faktiskt försiktigt, och blommor i trädgårdar vågar titta fram. Längtar bara tills luften får lite värme med..

Jobbet rullar på som vanligt. Vi har nyligen haft enskilda samtal med manpower och de hade bara bra saker att säga vilket ju alltid piggar upp i vardagen. Så har jag anmält mig frivilligt till en grupp som ska göra ett newsletter för IMAC (det teamet jag är med i) och UAR. Vi gaddar ihop oss lite mot helpdesken, vilket kan behövas ;o) I varje fall så kommer det skickas ut ca 1 gång/mån med lite nyheter gällande grupperna och så lite nöje såklart :o) Kommer iaf ge mig nåt mer att göra eftersom det fortfarande är lite segt här.

Ska se om jag kan kanske ska va ledig på Saint Patrick's Day med, borde ju vara rätta stället att fira den irländska högtiden på menar jag ;o)

Ska skärpa till mig och uppdatera den här sidan mer så ni vet vad som händer här borta i det här regniga och blåsiga hörnet av världen.





RSS 2.0