Trafik

Igår efter jobbet drog Andreas och jag till en bilfirma för att få en prisuppskattning för att fixa ett skönhetsfel på en bil. Det är Johns bil, en av killarna Andreas delar hus med, men det var väl Andreas som råkade ordna dit skadan. Hur som helst så hittade vi dit utan problem, och damen i receptionen bad oss sitta ner i väntan på killen som skulle kolla bilen. En liten tv visade sprakande någon irländsk dramaserie, de dammiga fönstren hade galler för dem och de gamla skinnsofforna kändes lite småkalla genom kläderna.
   Andreas sitter och väntar tålmodigt :o)
Allt som allt så tog det högst 20 minuter på bilfirman och killen skulle ringa idag när han hade klurat ut ett belopp. Det var när vi skulle ta oss hem som det uppstod ett problem. Hade vi åkt tillbaka samma väg hade vi varit hemma på 20 min, men pga vägarbete så var en bit av vägen vi åkt enkelriktiad varför vi var tvungen att leta efter en annan väg. Räknat lite grovt så tog oss resan drygt 2 timmar. Och tro mig, att sitta fast i bilkö på Irland är ingen lek. Bilar och bussar överallt och folk som ska korsa vägen och tro inte att de använder övergångsställen. Bilisterna hittar på egna filer nu å då, och det blir en enda gröt av det hela.. 
 Förstår inte alla de som orkar pendla dagligen genom Dublins alla trafikstockningar. Folk som inte kan köra i rondeller, trafikljus som är utställda lite här och var utan någon som helst tillstymmelse till planering. 
Men lite trevliga vyer fick vi se iaf, och då speciellt när solen vågade sig fram genom de tjocka mörka molnen.

Samtliga bilder är tagna inifrån bilden och oftast i rörelse så de är inte de bästa, men vår oplanerade roadtrip blev iaf dokumenterad :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0